Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană și Republica Malta

A A A

Anunțuri

09/09/2021 | Anunțuri

Sunt prevăzute următoarele măsuri, în baza ordonanței ministrului italian al sănătății din data de 29 iulie și ulterior prelungite la 28 august 2021:

1. Completarea unui formular digital de localizare a pasagerilor, disponibil la următoarea adresă: https://app.euplf.eu.

2. Prezentarea transportatorului la îmbarcare sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificările, certificatul „verde” COVID-19, eliberat la finalizarea ciclului de vaccinare sau certificat echivalent, eliberat de autoritățile sanitare competente după vaccinarea validată de „ EMA” (Agenția Europeană a Medicamentului).

3. Deținerea unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test molecular sau antigen, efectuat cu un tampon, cu 72 de ore înainte de intrarea în Italia, pentru a fi prezentat oricărei persoane responsabile de efectuarea acestei verificări;

În absența certificărilor menționate în aliniatele 2 și 3 (care sunt cumulative, nu alternative între ele), persoanele pot intra în Italia, dar sunt supuse supravegherii sanitare și de autoizolare pe o perioadă de 5 zile. La sfârșitul celor cinci (5) zile de izolare, este necesar efectuarea unui test suplimentar molecular sau antigen, de tip tampon pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

​Copiii sub 6 ani sunt scutiți de efectuarea testului molecular sau de captură antigen....

20/08/2021 | Anunțuri

În conformitate cu art. 111 al Codului Muncii al Republicii Moldova, zilele de 27 și 31 august, fiind sărbători naționale, sunt declarate zile de odihnă.

Totodată, prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 108 din 14 iulie 2021, ziua de 30 august curent, de asemenea, a fost declarată zi liberă.

Astfel, în zilele 27, 30 și 31 august 2020, Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană nu va activa, respectiv nu se vor presta servicii consulare.

30/06/2021 | Anunțuri

Balaur Cătălin și Holban Luigi sunt cei doi câștigători ai concursului de selecție a reprezentanților Republicii Moldova la "Global Youth Tourism Summit" , care va avea loc în perioada 23-25 august la Sorrento, Republica Italiană.

Ambasada îi felicită pe învingători și îi încurajează s ...

19/05/2021 | Anunțuri

Ambasadorul Anatolie Urecheanu a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei , Benedetto Della Vedova. Discuțiile s-au axat pe stadiul actual al agendei bilaterale moldo-italiene, aprofundarea în continuare a bunei cooperări între Republica Moldova și Italia pe diverse domenii de interes reciproc, precum dinamizarea dialogului politic, integrarea europeană și susținerea modernizării și promovării reformelor în Republica Moldova, solidaritatea internațională în lupta cu pandemia Covid-19 și cooperarea economică bilaterală.

Un subiect aparte al discuțiilor la constituit organizarea consultărilor politice bilaterale între ministerele de externe ale celor două state, precum și organizarea alegerilor parlamentare din 11 iulie curent pe teritoriul Italiei.

27/02/2021 | Anunțuri

Din data de 5 martie 2021 la intrarea în Republica Moldova este obligatoriu testul PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte

Dragi conaționali,

Conform Hotărârii nr. 47 din 26 februarie 2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de sănătate publică, începând cu 5 martie 2021, în Republica Moldova se instituie pe perioada stării de urgență în sănătate publică obligativitatea prezentării la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, a rezultatului testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de intrare . Confirmarea trebuie să fie prezentată în una din limbile română, engleză sau rusă. Excepție de la prevederile date sunt:

- copiii sub 5ani;

- conducătorii auto și personalul de deservire a vehiculelor rutiere de transport, echipajele și personalul de deservire ale aeronavelor/navelor și brigăzile și personalul de deservire ale garniturilor de tren;

- persoanele care călătoresc în străinătate în interes profesional și la revenire în țară prezintă confirmarea delegării în străinătate din numele persoanei juridice rezidente a Republicii Moldova și contractul încheiat cu agentul economic din străinătate sau ordin de delegare emis de instituțiile publice ale Republicii Moldova;

- lucrătorii transfrontalieri care intră...

09/11/2020 | Anunțuri

Turul II al scrutinului electoral din 15 noiembrie 2020

Stimați cetățeni ai Republicii Molodva aflați pe teritoriul Italiei,

La 15 noiembrie 2020 va avea loc turul II al alegerilor președintelui Republicii Moldova. Vă puteți exercita dreptul la vot la una din cele 30 de secții de votare lista integrală a cărora o puteți vizualiza aici:

Luați notă că pentru a corespunde exgeților sanitare și optimizarea procesului electoral adresele secțiilor de votare din orașele Milano, Bologna, Parma și Verona au fost schimbate și pot fi accesate aici .

Desfășurarea procesului electoral a fost autorizată de au toritățile competente italiene , însă, trebuie să se desfășoare în conformitate prevederile Decretului Consiliului de Miniștri al Italiei din 03 noiembrie

2020, stabilite ppentru zonele de securitate sanitară.

În regiunile din zona „galbenă” este permisă deplasarea pe timp de zi fiind interzisă în intervalul de timp 22.00-05.00. Pentru regiunile din zona roșie și zona portocalie , deplasarea se face în baza unei

autocertificări care poate fi descărcată accesând link-ul: https://www.interno.gov.it/sites/default/files/202010/modello_autodichiarazione_editabile_ottobre_2020.pdf .

ATENȚIE! Autocertificarea este documentul care va permite accesul la...

05/11/2020 | Anunțuri

Stimati Cetățeni, Vă aducem la cunoștință că în contextul creșterii cazurilor de infecții cu COVID 19, la 03 noiembrie 2020, Consiliul de miniștri al Italiei a aprobat un nou deret-lege prin care se introduc un șir de măsuri restrictive, inclusiv de circulație/deplasare (textul decretului îl puteți găsi accesând următorul link: http://www.governo.it/sites/new.governo.it/files/Dpcm_3_novembre_2020.pdf .) În acest sens, informăm că este limitată circulația pe întreg teritoriul Italiei între orele de 22.00 și 05.00, cu excepția cazurilor de muncă, de studiu și de sănătate. În conformitate cu decretul menționat teritoriul Italiei va fi împărțit în 3 zone (verde, portocalie și roșie). Atribuirea regiunilor la o zonă sau alta se va face de către Ministerul sănătății în baza datelor prezentate de Comitetul tehnico-științific și Consiliul superior de sănătate crare se ocupă de monitorizarea situației epidimiologice. În zona „verde” nu sunt prevăzute alte restricții decăt cele pe timp de noate. În zona „portocalie”, este interzisă intrarea și ieșiea, fiind permisă circulația pe timp de zi pe întreg teritoriul regiunii pe motive de muncă, de sănătate și urgență. În zona „roșie” este interzisă intrarea și ieșirea, precum și deplasarea de la o localitate la alta, fiind permisă circulați pe timp de zi doar în localitatea...

26/05/2020 | Anunțuri

Autorităţile italiene informează despre prelungirea pînă la 30 august 2020 a termenelor de valabilitate ale permiselor de ședere expirate sau care expiră între 31 ianuarie – 31 iulie 2020.

Cetățenii Republicii Moldova aflaţi în Italia în baza pașapoartelor biometrice care nu au reușit să revină în ţară din cauza măsurilor restrictive impuse urmare pandemiei Covid-19, ...

26/05/2020 | Anunțuri

Vă informăm despre reluarea din 25 mai 2020 a transportului rutier de pasageri în regim internaţional, inclusiv Republica Moldova-Italia şi în sens invers, cu respectarea condiţiilor sanitare impuse. Aspectele de achiziţionare a biletelor de călătorie se vor clarifica la direct cu transportatorul.

Totodată vă aducem la cunoştinţă orarul curselor aeriene din Republica Italiană în Republica Moldova aprobate pentru luna iunie 2020. Aspectele de achiziţionare a biletelor de avion se vor clarifica la direct cu compania avia gestionară a zborului.

Compania...

28/04/2020 | Anunțuri

Având în vedere că autoritățile italiene au anunțat demararea așa numitei „Faza 2”, care prevede redeschiderea progresivă și graduală a activităților sociale și comercial-economice, Ambasada anunță despre reluarea activtății consulare începând cu 04 mai 2020. Serviciile consulare prestate online vor fi implementate în continuare.

Prestarea serviciilor consulare va fi efectuată cu respectarea strictă a prevederilor protocoalelor de siguranță în vigoare.

Măsuri sanitare obligatorii:

  1. În incinta Secției Consulare a Ambasadei va intra doar câte 1 persoană;
  2. La intrare în sediu persoana va purta mască de protecție și mănuși;
  3. Persoanele care însoțesc solicitantul de servicii consulare nu vor avea acces în sediul misiunii.

Pagini