Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană și Republica Malta

A A A

Anunțuri

26/05/2020 | Anunțuri

Autorităţile italiene informează despre prelungirea pînă la 30 august 2020 a termenelor de valabilitate ale permiselor de ședere expirate sau care expiră între 31 ianuarie – 31 iulie 2020.

Cetățenii Republicii Moldova aflaţi în Italia în baza pașapoartelor biometrice care nu au reușit să revină în ţară din cauza măsurilor restrictive impuse urmare pandemiei Covid-19, ...

26/05/2020 | Anunțuri

Vă informăm despre reluarea din 25 mai 2020 a transportului rutier de pasageri în regim internaţional, inclusiv Republica Moldova-Italia şi în sens invers, cu respectarea condiţiilor sanitare impuse. Aspectele de achiziţionare a biletelor de călătorie se vor clarifica la direct cu transportatorul.

Totodată vă aducem la cunoştinţă orarul curselor aeriene din Republica Italiană în Republica Moldova aprobate pentru luna iunie 2020. Aspectele de achiziţionare a biletelor de avion se vor clarifica la direct cu compania avia gestionară a zborului.

Compania...

28/04/2020 | Anunțuri

Având în vedere că autoritățile italiene au anunțat demararea așa numitei „Faza 2”, care prevede redeschiderea progresivă și graduală a activităților sociale și comercial-economice, Ambasada anunță despre reluarea activtății consulare începând cu 04 mai 2020. Serviciile consulare prestate online vor fi implementate în continuare.

Prestarea serviciilor consulare va fi efectuată cu respectarea strictă a prevederilor protocoalelor de siguranță în vigoare.

Măsuri sanitare obligatorii:

  1. În incinta Secției Consulare a Ambasadei va intra doar câte 1 persoană;
  2. La intrare în sediu persoana va purta mască de protecție și mănuși;
  3. Persoanele care însoțesc solicitantul de servicii consulare nu vor avea acces în sediul misiunii.
11/03/2020 | Anunțuri

Urmare măsurilor restrictive luate de autoritățile italiene de a declara întreg teritoriul Italiei „zonă unică protejată” și interzicerea oricăror deplasări a persoanelor cu excepția celor de serviciu și necesităților de sănătate, Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană solicită tuturor conaționalilor să se abțină de la călătorii, frecventarea locurilor publice, să iasă din casă la stricta necesitate, iar adresările la misiunea diplomatică pentru servicii consulare, să fie doar în cazuri de urgență şi situații excepționale.

Limitarea activității și a fluxului de persoane se impune ca o măsură de precauție absolut necesară, în contextul în care secția consulară a misiunii diplomatice este vizitată zilnic de un număr mare de cetățeni din diferite regiuni ale Italiei, mai mult sau mai puțin afectate de situația epidemiologică.

Totodată, se informează că unele servicii consulare sunt prestate prin poștă (declaraţii consulare, solicitări de acte, transcrierea actelor de stare civilă, altele) . Pentru aceasta persoanele urmează să apeleze prealabil la numărul de telefon +39 0647881022 şi/sau email roma@mfa.gov.md ....

09/03/2020 | Anunțuri

La data de 8 martie 2020, Guvernul Republicii Italiene a anunțat noi măsuri urgente pentru combaterea și prevenirea infecției cu COVID-19, care includ următoarele:

  • Stabilirea unei zone cu măsuri restrictive speciale (întregul teritoriu al Regiunii Lombardia, provinciile Modena, Parma, Piacenza, Reggio nell'Emilia și Rimini din regiunea Emilia Romagna; provincia Pesaro e Urbino din Marche; provinciile Alessandria, Asti, Novara, Verbano-Cusio-Ossola și Vercelli din Piemonte, respectiv provinciile Padova, Treviso și Veneția din Veneto). Trebuie evitate toate deplasările care nu sunt strict necesare, atât în intrare și ieșire, cât și în interiorul acestei zone.

  • Pe întreg teritoriul Italiei, se suspendă activități culturale și sociale, precum evenimente, spectacole de teatru sau cinematografice, muzee. Se suspendă, de asemenea, ceremoniile civile sau religioase. Se recomandă limitarea, pe cât posibil, a deplasărilor persoanelor fizice doar în cazuri strict necesare.

  • Activitățile didactice (școli și universități) sunt suspendate până pe 3 aprilie în zona cu măsuri restrictive speciale și până pe 15 martie în restul teritoriului.

...

26/02/2020 | Anunțuri

În contextul creșterii numărului de focare şi de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus) în regiunile de nord ale Republicii Italiene, Ambasada recomandă cetățenilor Republicii Moldova aflați în această țară să respecte cu strictețe indicațiile autorităților italiene referitoare la situația epidemiologică de moment.

Ministerul italian al Sănătății a pus la dispoziție, pe portalul dedicat ( salute.gov.it/nuovocoronavirus ), lista de întrebări și răspunsuri, sfaturi pentru călători și recomandări pentru a diminua riscul de expunere sau de transmitere a virusului. De asemenea, cetățenii pot apela non-stop numărul verde 1500 , la care se comunică informații în limbile italiană, engleză și chineză.

Prin urmare, persoanele sunt rugate să se abțină de la călătorii, frecventarea locurilor publice, să iasă din casă doar în cazurile de strictă necesitate, precum şi să întreprindă acțiunile necesare referitoare la igienă şi dezinfecție. La fel, întru evitarea aglomerațiilor şi expunerii la riscurile de infecții, pe perioadă respectivă, conaționalii sunt rugați să se adreseze pentru servicii consulare, doar în cazuri de...

14/02/2020 | Anunțuri

10/02/2020 | Anunțuri

În perioada 9-11 februarie curent, se desfăşoară cea mai mare manifestare de turism din Italia - BIT Milano.

Tradiţional, Republica Moldova este prezentă la Târg cu un stand national, fiind reprezentată de către Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), împreună cu Asociația Națională a Ghizilor din Moldova si companii din domeniul industriei turismului Tatra-Bis şi Ways Travel, precum și producătorii de vinuri Purcari și Asconi Winery, care combină promovarea vinurilor cu cea a turismului enologic.

Este de menționat că prezența constantă a Republicii Moldova la BIT Milano impulsionează creşterea interesului faţă de destinaţiile turistice din țara noastră, avand in vedere participarea extinsă a factorilor responsabili din sector şi stabilirii contactelor internaţionale de colaborare.

Ediția din anul precedent a înregistrat peste 43 de mii de vizitatori în cele 3 zile de târg.

În context, toţi doritorii să viziteze standul Republicii Moldova o pot face până la data de 11 februarie curent, or.Milano, Fiera Milano City, Pavilionul 4, Stand A119-B118.

07/02/2020 | Anunțuri
Dragi prieteni, Vă invităm la prezentarea filmului "Siberia din oase”/”Siberia nelle ossa” /”Siberia in the Bones", o producţie OWH Studio, în regia Leontinei Vatamanu, producător Virgiliu Mărgineanu, care va avea loc la 12 martie 2020, ora 18.15, în incinta Centrului Cultural Francez Saint-Louis, situat pe adresa: Largo Toniolo, 20/22, 00186 Roma..
20/01/2020 | Anunțuri

Stimați membri ai diasporei,

Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat lansează apelul pentru o nouă rundă de granturi în cadrul Programului DIASPORA ENGAGEMENT HUB (DEH) pentru Subprogramele:

REÎNTOARCEREA PROFESIONALĂ A DIASPOREI - vor fi finanțate proiecte ale profesioniștilor din diasporă, cu scopul de a încuraja transferul de capital uman și experiență profesională pentru dezvoltarea academică, socială și economică a Republicii Moldova, prin intermediul reîntoarcerii profesionale. Pentru această categorie vor fi oferite granturi a câte 40 000 MDL.

...

Pagini