Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

A A A

Republica Moldova are un nou Consul Onorific în Republica Italiană

Publicat:Fri, 01/02/2019 - 13:42

La 1 februarie 2019, dl Andrian Popescu, Însărcinat cu Afaceri a.i. a înmânat dlui Carlo Arturo Giuliano Garuzzo, Exequaturul și Patenta Consulară cu privire la desemnarea sa în calitate de Consul Onorific al Republicii Moldova în or. Torino, cu circumscripția consulară regiunea Piemonte. Dl Garuzzo este un cunoscut om de afaceri italian și un investitor important în Republica Moldova.

Ceremonia de înmânare a fost precedată de discuții cu diplomații moldoveni privind obiectivele și competențele Consulatului Onorific, precum și modalitățile de intensificare și consolidare a cooperării moldo-italiene în diverse sectoare.

Preluând atribuțiile, dl Garuzzo a reiterat angajamentul său de a promova activ interesele țării noastre în regiune, în special cele economice, culturale, sociale și umanitare, precum și relațiile cu diaspora.

Inaugurarea oficială a Consulatului Onorific va avea loc în perioada următoare, dl Garuzzo fiind cel de-al patrulea Consul Onorific al Republicii Moldova în Republica Italiană.