Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

A A A

Promovarea Republicii Moldova în rândul avocaților din Roma, Italia: Oportunități economico-juridice și aspecte deontologice

Publicat:Tue, 23/07/2019 - 09:21

La data de 17 iulie 2019, la Roma, s-a desfăsurat evenimentul “Republica Moldova – oportunități economico-juridice și aspecte deontologice”, organizat de către Asociația tinerilor moldoveni în Italia (O3M), Camera de Comerț Italo-Moldavă, Studiul legal „Carbone-Fax Low Firm”, în colaborare cu Asociația ANTI, Asociația Arengo Ratio, Unioncamere, partenerii media IREPI, Imprese del sud si Radio Atene, sub patronajul Ambasadei Republicii Moldova în Italia.

Evenimentul a fost deschis de Presedintele Ordinului avocatilor din Roma, Antonino Galletti, care a exprimat disponibilitatea pentru viitoare colaborări cu partenerii din Republica Moldova.

Reprezentantul Ambasadei Mihaela Gorban, responsabilă pentru afacerile economice a prezentat oportunitățile economice ale Republicii Moldova, a vorbit despre relațiile comercial-economice între Republica Moldova și Italia, punctând principalele sectoare de interes pentru atragerea investițiilor italiene în țară.

Președintele Camerei de Comerț Italo-Moldave, Sergio Capatti, a împărtășit din experiența de desfășurare a activităților economice în Republica Moldova, pe parcursul ultimilor zece ani și a punctat existența numeroaselor oportunități pentru dezvoltarea parteneriatelor durabile.

Președintele Asociației Tinerilor Moldoveni în Italia, Aurica Danalachi, a evidențiat faptul că scopul conferinței a fost de a promova cunoașterea Republicii Moldova în Italia în rândul avocaților din orașul Roma, să fie cunoscută printr-o altă prismă - cea juridică, de business, culturală etc.

Conferința s-a desfășurat la Curtea Supremă de Casație, în cadrul căreia s-au înregistrat peste 100 de persoane interesate de Republica Moldova, printre care peste 50 de avocați. Totodată, ne-au onorat cu prezența Consolul Onorific al Republicii Moldova în Italia, Alessandro Signorini, Coordonatorul grupului de lucru, migrație și dezvoltarea Consiliului Național pentru cooperare și dezvoltare din Italia, Cleophas Adrien Diploma, Domenico Letizia, Președintele Institului de Cercetare Politică și Economică Internațională, reprezentanți ai CNA World ș.a.