Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană și Republica Malta

A A A

Participarea la cea de-a 43-a sesiune a Consiliului Guvernatorilor Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD)

Publicat:Tue, 11/02/2020 - 12:17

În perioada 11-12 februarie 2020, la Roma, delegația Republicii Moldova, condusă de dl Mihail Machidon, Secretar de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, participă la cea de-a 43-a sesiune a Consiliului Guvernatorilor Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD).

Evenimentul se desfășoară cu genericul:” Investiții în sistemele alimentare durabile și reducerea foametei până în 2030”, inclusiv  cuprinde un șir de subiecte de interes major pentru activitățile curente și de viitor al acestui for internațional. 

De-a lungul cooperării Republicii Moldova cu IFAD, acesta din urma a susținut 7 programe importante în valoare de peste 130 mln. dol. SUA. Actualmente, Republica Moldova se afla în proces de negociere a unui nou Acord de finanțare cu IFAD în sumă de 26 mln dolari, care urmează a fi implementat pe parcursul anilor 2020-2026.