Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană și Republica Malta

A A A

Noi măsuri urgente pentru combaterea și prevenirea infecției cu COVID-19

Publicat:Mon, 09/03/2020 - 13:02

La data de 8 martie 2020, Guvernul Republicii Italiene a anunțat noi măsuri urgente pentru combaterea și prevenirea infecției cu COVID-19, care includ următoarele:

  • Stabilirea unei zone cu măsuri restrictive speciale (întregul teritoriu al Regiunii Lombardia, provinciile Modena, Parma, Piacenza, Reggio nell'Emilia și Rimini din regiunea Emilia Romagna; provincia Pesaro e Urbino din Marche; provinciile Alessandria, Asti, Novara, Verbano-Cusio-Ossola și Vercelli din Piemonte, respectiv provinciile Padova, Treviso și Veneția din Veneto). Trebuie evitate toate deplasările care nu sunt strict necesare, atât în intrare și ieșire, cât și în interiorul acestei zone.

  • Pe întreg teritoriul Italiei, se suspendă activități culturale și sociale, precum evenimente, spectacole de teatru sau cinematografice, muzee. Se suspendă, de asemenea, ceremoniile civile sau religioase. Se recomandă limitarea, pe cât posibil, a deplasărilor persoanelor fizice doar în cazuri strict necesare.

  • Activitățile didactice (școli și universități) sunt suspendate până pe 3 aprilie în zona cu măsuri restrictive speciale și până pe 15 martie în restul teritoriului.

 În acest sens, pentru binele întregii comunități, Ambasada reiterează importanța respectării cu strictețe a acestor prevederi, valabile până la 3 aprilie (în lipsa altor termene menționate explicit).

 Decretul în cauză poate fi accesat la următoarea adresă:

https://www.slideshare.net/Palazzo_Chigi/coronavirus-firmato-il-dpcm-8-marzo-2020