Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

A A A

Experiența italiană în domeniul economiei și antreprenoriatului social preluată de către experți moldoveni

Publicat:Mon, 27/05/2019 - 11:37

O delegație de experți moldoveni efectuează, în perioada 27-31 mai, o vizită de studiu în Italia, în scopul preluării experienței italiene în domeniul economiei și antreprenoriatului social. Vizita face parte din Programul de Mobilitate Internațională a forței de muncă, coordonat de Agenția ANPAL Servizi și finanțat de Ministerul Muncii și Politicilor Sociale al Italiei, urmare a prevederilor Acordului bilateral în domeniul migrației de muncă.

Agenda cursului cuprinde o sesiune de formare și vizite la întreprinderi și cooperative sociale din Viterbo, Bologna și Ravena. Din delegație fac parte funcționari publici și reprezentanți ai societății civile și a mediului academic, responsabili de elaborarea legislației în domeniu, implementarea politicilor și proiectelor, transferul de cunoștințe în acest sector.

În cadrul evenimentului de deschidere oficială a vizitei, reprezentantul Ambasadei a vorbit despre importanța și necesitatea dezvoltării antreprenoriatului social în Republica Moldova și a mulțumit autorităților italiene pentru cooperare și pentru oportunitățile oferite experților moldoveni de a se familiariza cu practicile italiene. Anterior, în cadrul aceluiași Program, au fost organizate activități formative în economia socială, proiectare europeană, agricultură biologică și eficiență energetică.