Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană, Republica Malta și Republica San Marino

A A A

Eveniment de prezentare a Republicii Moldova cu genericul „Agricultura, industria agricolă și energia renovabilă oportunități de cooperare dintre Republica Moldova și Italia”.

Publicat:Joi, 01/12/2022 - 17:22

La 01 decembrie 2022, Ambasada, de comun cu Camera de Comerț italo-moldavă și Camera de Comerț din orașul Forli, regiunea Emilia Romagna, a organizat un eveniment de prezentare a Republicii Moldova cu genericul „Agricultura, industria agricolă și energia renovabilă oportunități de cooperare dintre Republica Moldova și Italia”. În cadrul evenimentului au fost făcute prezentări ale sectoarelor menționate și a oportunităților de afaceri oferite de aceste două domenii. În intervenția sa ambasadorul Anatolie Urecheanu a menționat că misiunea diplomatică va rămâne un punct de contact constatnt pentru promovarea inițiativellor și propunerilor de colaborare bilaterală pe aceste sectoare, precum și va facilita organizarea misiunilor oamenilor de afaceri italieni în Republica Moldova.

Celor interesați le-a fost distribuite un șir de materiale informaționale.Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid fiind prezeți reprezentanți a cca. 10 de companii italiene, iar în format online au fost conecctați 25 persoane.