Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

A A A

Comunitatea moldovenească din Italia a participat la prima ediție a evenimentului „Diaspora Business Connection”

Publicat:Tue, 18/06/2019 - 10:28

La 14 iunie 2019, la Roma, reprezentanții diasporei Republicii Moldova în Italia au participat la prima ediție a evenimentului „Diaspora Business Connection”, organizat de către Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP), în parteneriat cu Ambasada, Asociația Antreprenorilor din Moldova în Italia (AIM), Asociația Tinerilor Moldoveni din Italia (O3M), Studio Sava specializat în consultanță fiscală și Moldova în Progres. Scopul evenimentului a fost de a încuraja inițiativa antreprenorială, sporirea gradului de competitivitate a antreprenorilor din diaspora Republicii Moldova, prin informare, consultare, promovare și conectare.

Agenda a implicat două componente: inițierea și dezvoltarea afacerilor, reglementările fiscale, programele de finanțare pentru antreprenori în Italia, istorii de succes ale antreprenorilor moldoveni din Roma şi oportunitățile de dezvoltare a afacerilor în Republica Moldova, programele economice credibile de susținere a business-ului din țara noastră, prezentate de Mihaela Gorban, responsabil de domeniul economic în cadrul Ambasadei.

Întrunirea a constituit o platformă optimă pentru identificarea necesităților diasporei şi stabilirea punctelor comune de cooperare pe viitor. Diaspora a salutat inițiativa, recomandând continuarea acestor bune practici şi în alte localități italiene cu prezenţă semnificativă a compatrioţilor noştri.

S-au semnat Acorduri de colaborare între Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni cu Asociația Antreprenorilor din Moldova în Italia și cu Asociația Tinerilor Moldoveni din Italia, după care a avut loc degustarea vinurilor moldovenești.