Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană și Republica Malta

A A A

Comunicat privind activitatea Ambasadei

Publicat:Wed, 11/03/2020 - 13:25

Urmare măsurilor restrictive luate de autoritățile italiene de a declara întreg teritoriul Italiei „zonă unică protejată” și interzicerea oricăror deplasări a persoanelor cu excepția celor de serviciu și necesităților de sănătate, Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană solicită tuturor conaționalilor să se abțină de la călătorii, frecventarea locurilor publice, să iasă din casă la stricta necesitate, iar adresările la misiunea diplomatică pentru servicii consulare, să fie doar în cazuri de urgență şi situații excepționale.

Limitarea activității și a fluxului de persoane se impune ca o măsură de precauție absolut necesară, în contextul în care secția consulară a misiunii diplomatice este vizitată zilnic de un număr mare de cetățeni din diferite regiuni ale Italiei, mai mult sau mai puțin afectate de situația epidemiologică.

Totodată, se informează că unele servicii consulare sunt prestate prin poștă (declaraţii consulare, solicitări de acte, transcrierea actelor de stare civilă, altele). Pentru aceasta persoanele urmează să apeleze prealabil la numărul de telefon +39 0647881022 şi/sau email roma@mfa.gov.md.

Ambasada reiterează că cetățenii Republicii Moldova, care se confruntă cu o situație extraordinară pe teritoriul Italiei, pot solicita asistență consulară de urgență la următoarele numere de telefon:

Ambasada Republicii Moldova în Italia +39 3294421091

Consulatul General din Milano +393206108989

Consulatul din Padova +393805905331