Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

A A A

Întrevederea cu Giuseppe Giorgianni, responsabil de internaționalizarea companiilor în cadrul Confederației Naționale a Artizanatului și a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNA) din Regiunea Sicilia

Publicat:Wed, 16/01/2019 - 13:35

La 15 ianuarie 2019, Ambasadoarea Stela Stîngaci a avut o întrevedere cu Giuseppe Giorgianni, responsabil de internaționalizarea companiilor în cadrul Confederației Naționale a Artizanatului și a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNA) din Regiunea Sicilia.

Discuțiile au vizat posibilitățile de dezvoltare a relațiilor economice moldo-italiene și de încurajare a investitorilor italieni de a investi în sectoarele strategice ale economiei Republicii Moldova, precum tehnologiile informaționale, sectorul energetic, automotive, industria ușoară, construcții, agricultură etc.

Un subiect aparte a fost consolidarea relațiilor în domeniul turismului dintre Republica Moldova și Italia, perspectivele de îmbunătățire a conexiunilor de transport aerian cu partea de sud a Italiei, organizarea unor vizite de studiu ale operatorilor turistici, pentru a se familiariza cu oferta turistică și a stabili contacte cu actorii din industria turismului receptor, în particular, promovarea turismului vinicol. Totodată, au fost examinate posibilitățile schimbului de cele mai bune practici pentru studenții din ambele țări, utilizând oportunitățile oferite de programele europene.

În final, părțile au stabilit agenda comună de colaborare care cuprinde organizarea forumurilor economice urmate de întrevederi B2B și a prezentărilor de țară.